Woensdagavond 22 juli was ik samen met Albertjan aan het wandelen op de noorderpier van Wijk aan Zee toen ik plotseling bij de opgang van de zuiderpier zowel een brandweerwagen als een ambulance aan zag komen en de pier op zag rijden. Ik kom al vele jaren op de pier en heb dit nog nooit meegemaakt! gelukkig de camera bij me en dus meteen een paar plaatjes geschoten.

Het cruise schip was net buitengaats gegaan toen dit gebeurde en gezien het feit dat deze bak van de Costa rederij is vroegen wij ons af of er weer passagiers in het water lagen.... en of Schettino weer achter het roer stond, of zo....

Er kwamen nog meer auto's de zuiderpier op en ook politiewagens zowel op het strand als op de pier en dus moest er wel iets gebeurd zijn en toen kwamen er ineens ook auto's de noorderpier op en dan ga je denken aan iemand in het water en ook de reddingsbrigade kwam vanuit de haven en vanaf het strand deze kant op.

iedereen speurde over het water naar de drenkeling en ook de loodsboot zocht mee en ook de traumaheli kwam laag over het water mee helpen zoeken.

Uiteindelijk werd er niemand gevonden en bleek er ook niemand vermist te zijn, want de melding naar de hulpdiensten deze avond was verkeerd geweest en was er iemand vanaf de pier van Scheveningen gesprongen en niet IJmuiden...........Paniek om niets dus.............

Toch was dit even leuk om te zien en mee te maken en een nuttige "oefening" voor de betrokken hulpdiensten.

Jos.