30 April 1987 was ooit mijn eerste keer naar Dusseldorf om aldaar vliegtuigen te gaan spotten en daarna nog de stad in voor de avond en dan laat in de avond weer naar huis. In latere jaren is de avond in de stad eraf gegaan en zijn we steeds ergens tussen 5 en 6 in de middag weer naar huis gegaan na het spotten. Het is een prachtig vliegveld met hele mooie plaatsen om te kunnen fotograferen en daarom komen we er graag! Afgelopen week gaf Eric al aan dat de weersvoorspellingen er goed uitzagen voor de zondag en dus deze vrij gehouden en om 05.45 uur vertrokken naar de Heimat in de Corsa. Een eerste echte test hoe de kleine Opel zich zal houden op de Duitse snelweg en deze test heeft het karretje goed doorstaan. Mooi op tijd bij het vliegveld aangekomen en ook Eric was reeds ter plekke en dus met de monorail naar het stationsgebouw gegaan en daar eerst een bakkie koffie gedronken en daarna het terras op, want die gaat pas om 09.00 uur open tegenwoordig. Prima weer en dus een dagje genieten geblazen.

Vandaag werd er geland vanaf de kant van de stad en dat komt niet zo vaak voor en dus weer eens andere plaatjes en zeker mooie landingsplaatjes die je dan kunt maken.

Deze Airbus A320 is nog maar 3 dagen terug aan Germanwings afgeleverd en dus nog erg vers!

Het nieuwe 2015 kleurenschema van Eurowings.

De All Nippon Airways Dreamliner komt heerlijk voor de neus binnen.

Weer bijna 1100 plaatjes geschoten deze dag en dat is het grote voordeel van de digitale fotografie van tegenwoordig. Vroeger ongeveer 250 dia's per dag en dan zocht je de momenten uit, maar nu plaat je lekker weg en ziet wel hoeveel het er uiteindelijk gaan worden. Alles wat niet goed genoeg is delete je gewoon weer.

Jos.