Al ver van tevoren hadden we gepland om Koningsdag op Texel te gaan vieren en Marijke zou langer op haar werk op het eiland blijven zodat ik daar kon gaan verblijven en dat we samen lekker konden gaan wandelen op het eiland. Met redelijk weer vertrokken op de donderdagmiddag en in Den Helder liep de Marine kapel nog even voor de stoet auto's uit die onderweg waren naar de boot, maar ik was ruim op tijd vertrokken dus geen enkel probleem gehad om aan boord te komen en de overtocht te maken. Eenmaal op Texel koers gezet naar Oudeschild en onderweg even gestopt bij een van de nieuwe gemalen die aangelegd is door Boskalis/Combinatie Tessel en daar even op de dijk gewandeld en een paar foto's van het gemaal gemaakt voor Marijke.

Daarna het laatste stukje doorgereden tot in Oudeschild en daar lekker in en rondom de haven gaan wandelen.

Net ten noorden van Oudeschild staat het huisje dat door haar werkgever gehuurd wordt tijdens de werkzaamheden en dat staat mooi langs de waterkant met vrij uitzicht over de polder.

Heerlijk uitzicht met broedende kluten in het vizier van de telescoop. Na de koffie zijn we er op uit gegaan om lekker naar het strand te gaan en te eten bij een strandpaviljoen waar ze vaker komt en we hebben heerlijk gegeten en daarna nog even op het strand rondgekeken en een paar foto's gemaakt.

Eenmaal weer thuis in het huisje zagen we de regenbuien in de verte aankomen en leek het weerbericht voor Koningsdag zelf mee te gaan vallen en dus hebben we goede hoop!

Een flauw zonnetje en grotendeels bewolkt troffen we aan op de ochtend van Koningsdag en met 9 graden best wel frisjes, maar droog en dus na het ontbijt lekker op stap gegaan en naar meerdere plekjes gereden om rond te kijken en te wandelen. Marijke was zelf nog nooit geweest in de zuidwesthoek van het eiland en achter de baai ten westen van de ferryterminal zijn we in de duinen gaan wandelen tot aan het enorme stuk strand dat daar ligt en tussen de duinen door terug gaan wandelen naar onze auto en onderweg heel veel vogels gezien en een aantal ook aardig kunnen fotograferen.

Al jaren hebben we een wensenlijstje van vogels die we graag eens van dichtbij willen zien en vandaag hebben we een van deze eindelijk goed voor de verrekijker en camera gekregen; de Blauwborst!!

Na deze heerlijke wandeltocht in dit minder druk bezochte gebied zijn we naar een andere strandtent gereden voor het avondeten en ook nu was het eten van goede kwaliteit en het licht op het strand na het avondmaal prachtig!

Na wederom een goede nachtrust in het huisje zijn we op de zaterdagmorgen met onze auto's terug gereden naar de veerboot en weer naar huis gereden. Het was een geslaagd tripje en Texel is gewoon erg mooi!