• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

De Leuvenumse beek is een oude kwelbeek die bij het plaatsje Uddel ontspringt en zich over de Veluwe richting haar eindpunt bij het plaatsje Hierden in het Naardermeer meandert.
Jaren terug al eens iets over gelezen en vooral over het weer terug brengen van een deel van deze beek in haar oude vorm in 2014. Dat TV programma is in mijn achterhoofd gaan zitten en heb ik dit hoekje Nederland op mijn binnenlandse bucketlist geplaatst en zal daar een paar keer heen gaan rijden om te wandelen, kijken en genieten.

 

Vrijdag 9 oktober zijn we voor de eerste keer die kant op geweest en helaas had het de dagen er voor pittig geregend en was het nu nog bewolkt weer, maar al wel droog. We hebben 9 km gewandeld door dit deel van het bos en gaan later nog eens terug voor een volgend deel.

Lees meer: Leuvenumse bossen en landgoed Staverden

Op woensdag 10 juni samen met Sonja naar Volendam en Marken geweest en we hebben ons prima vermaakt.
We waren al om half 10 in Volendam op de dijk en daar was het nog heerlijk rustig en hebben we lekker kunnen wandelen zonder al te veel verkeer en mensen om ons heen.

Na eerst het noordelijke deel van de dijk bewandeld te hebben zijn we weer omgekeerd en terug gaan lopen naar het centrum en de twee jachthavens.

Lees meer: Bezoek Volendam en Marken

Ik wilde gaan kijken bij de werkzaamheden die aan de afsluitdijk uitgevoerd worden en vrijdag 25 oktober hier naar toe gereden. De weersvoorspellingen waren goed en bleken achteraf niet te kloppen, want waar het droog zou blijven heb ik toch een aantal buien op de kop gehad deze dag. Dat levert dan weer wel een aatl leuke plaatjes op.

Eerste stop was het waddencentrum bij Kornwerderzand en daar even rondgewandeld. Helaas waren de werkzaamheden aan de noordkant van de dijk niet te bezoeken/bekijken en dus nog even naar de sluizen gewandeld.

Lees meer: Bezoek afsluitdijk oktober 2019

Al een aantal jaren hier niet meer naar toe geweest en dit maar weer eens op de agenda gezet voor dit jaar.

Willem en Gerard wilden ook mee en dus samen die kant op gereden in september.

Lees meer: Bezoek Burgers Dierenpark Arnhem