• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

Murphy kwam ik in het voorjaar van 2009 tegen op Marktplaats en dacht eerst dat de aanbieder een Cavia op de pagina van raskatten langharig had geplaatst, maar de foto nog eens nader bekeken bleek het toch echt om een poes te gaan. Contact gezocht met de aanbieder in Mookhoek en daar langs gereden om naar het beestje te gaan kijken en zo kwam "dolly dot" in mijn bezit en ging vanaf dat moment verder onder de naam Murphy en een maand later kon ik nog een ander "probleemkindje" uit de cattery overnemen en die heb ik destijds Karma genoemd. Karma heeft nog 2 jaar bij mij gewoond, maar bleek teveel problemen te hebben en is uiteindelijk ook hieraan overleden eind 2010. Murphy heeft het 11 jaar volgehouden bij mij thuis en we hebben erg veel samen meegemaakt, maar vanaf het begin van 2019 begon zeineens snel oud te worden en ging ze langzaam achteruit. Meerdere dierenarts bezoeken gedaan met haar, maar er was weinig aan te doen en vanaf mei 2019 begon de achteruitgang harder te gaan en begon ik mij toch wel zorgen te maken om haar.

27 juni was de laatste keer dat ze nog echt wat voedsel tot haar nam en sindsdien likte ze er nog wel wat vocht vanaf, maar at nauwelijks meer. Speciaal voer en uiteindelijk astronautenpasta moesten er aan te pas komen om nog wat voedingsstoffen bij haar naar binnen te krijgen.

2 juli kroop de oude dame nog even op schoot om te kroelen, maar dat bleek achteraf ook de laatste keer te zijn geweest.

De laatste slokjes water op 3 juli en in de nacht van 3 op 4 juli heeft ze de strijd op moeten geven en heb ik haar dood in de voorslaapkamer terug gevonden.

Doetje en Viktor maakten er in eerste instantie niks van, maar in de dagen daarna begon Doetje toch wel te zoeken naar zijn vriendinnetje en doet dat eigenlijk af en toe nog steeds.

De twee mannen vermaken zich best samen, maar aan Doetje is te merken dat dat alleen niet voldoende is en dus maar weer op zoek gegaan naar een nieuw vriendinnetje voor hem.

In Cairo zit nu nog dametje Oreo te wachten op haar vlucht naar Amsterdam en zal binnenkort als JoJo naar Nederland toe gaan komen. Net als Viktor via Catrescue Nederland / Save Haven Egypt geadopteerd.

Nog een paar weekjes wachten en dan gaan we kijken hoe het met haar zal gaan werken in de nieuwe omgeving. Best wel weer spannend.

Murphy is onvervangbaar, maar ik hoop met JoJo weer veel leuke jaren te kunnen gaan beleven hier in huis ( en tuin! ).

Een paar dagen voor haar vlucht deze kant op kreeg ik deze foto nog doorgemaild vanuit Cairo.

Maandag 19 auguatus zijn 4 katten vanuit Cairo naar Brussel gevlogen en omdat ik op korte termijn geen vrije dag meer kon regelen was een andere nieuwe eigenaar naar Brussel gereden om 3 van de 4 kantten op te halen en de vierde ging direct door naar Eindhoven. We hadden op een plek langs de route terug vanuit Brussel afgesproken en daar was de overdracht van de dame.

Nu nog het laatste stukje rijden naar huis en dan eens kijken hoe het haar zal vergaan. Na Viktor dacht ik niet dat het nog gemakkelijker kon gaan en dat kwam ook uit, maar haar gewenning is bijna net zo snel gegaan.

Na 4 dagen binnen te zijn geweest si ze nu al weer 2 dagen erg veel buiten in de tuin en vermaakt zich prima. Ook het samenzijn met de twee boys gaat goed en het zal niet meer lang gaan duren voordat ze geheel aan elkaar gewend zullen zijn. Alles prima verlopen dus!