• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

Al een paar jaar liep ik met het idee om daar eens een dagje te willen gaan kijken, maar het kwam er maar niet van. Onlangs zag ik op vakantieveilingen het Carlton Hotel in Spijkenisse voor weinig geld voorbij komen en daar maar eens op geboden en voor iets meer als twee tientjes een kamer geboekt en dus het tochtje in gaan lassen naar de tweede maasvlakte inclusief hotelovernachting. Vrijdag 14 augustus om half elf gaan rijden en anderhalf uur later stond ik bij de tweede maasvlakte bovenop het duin en kon het genieten gaan beginnen. Ik ben begonnen vanaf de maasvlakteweg en via de dienstweg ernaast ( prinses maximaweg ) tot aan het einde gereden bij de terminals.

eerste aanblik strand bij de slufter.

Hier is alles nog leeg en verderop pas de drie container terminals en de energie centrale.

vreemd kunstwerk op het strand. Van een afstand lijkt het op een boogbrug in aanbouw.

Het is een komen en gaan van vrachtschepen die de haven van Rotterdam aan doen.

Hier ligt het grootste Nederlandse schip ( nog in aanbouw ) voor anker en wordt er nog druk aan gebouwd.

Ondertussen is het weer verder opgeklaard en is het zonnetje erbij gekomen en is het heerlijk buiten en dus meteen even een lekker stukje op het strand gewandeld.

Aan het laatste stukje van de Antarcticaweg ( N15 ) ligt deze terminal en vanaf hier gaan we weer terug de andere kant op rijden.

In de loop van de middag vanaf de maasvlakte terug gereden naar Brielle en daar nog anderhalf uur rond gewandeld.

Het was erg druk in Brielle met toeristen en ik heb een stuk over de stadswal gelopen en daar waren niet zo veel mensen aanwezig. Om half 5 naar Spijkenisse gereden en mij gemeld bij het Carlton Hotel, alwaar ik de avond en nacht prima doorgebracht heb en in de loop van zaterdagmorgen weer huiswaarts ben gereden. Dit was even heerlijk zo!

Jos