• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

Zaterdag 22 augustus zijn we naar Schiermonnikoog geweest en we hebben erg mooi weer gehad deze dag. We vertrokken rond 7 uur vanuit de Zaanstreek richting Lauwersoog en na 2 uurtjes rijden stonden we op de parkeerplaats bij de haven en stonden er reeds lange rijen bij de incheckbalies. De boot ging nokkie vol en er ging zelfs nog een tweede boot achteraan om de mensenstroom te kunnen overbrengen naar het eiland. na aankomst stonden we als sardientjes in een blik met een fiets in de hand tussen de hekken bij Soepboer te wachten om te kunnen betalen en onderweg te kunnen gaan en dat was niet zo'n succes. Eenmaal onderweg zijn we eerst langs de waddenkant gaan fietsen en daar lag het wad helemaal droog. Via de heerlijke fietspaden kwamen we uiteindelijk bij de strandtent aan de westkust uit en hebben daar koffie gedronken en genoten van de wijdse blik over dit brede strand en de zee.

Na de koffie zijn we nog een lekker stuk gaan wandelen over het strand, want de vloed begon al langzaam weer op te komen en de binnen mui begon al weer vol te stromen met water en dat hebben we even van dichtbij bekeken.

Het geluid van het water dat langzaam over het zand gaat en de luchtbelletjes vanuit de bodem is een apart gehoor en meteen achter het water aan komen ook de garnalen al mee gezwommen en ook dat was leuk om te zien.

Na deze wandeling weer terug gestapt op de fietsen en langs de vuurtoren gereden en verder door de duinen richting het dorp en daar hebben we lekker op een terras gezeten en de lunch genuttigd.

Na de lunch zijn we via de tweede toren terug gefietst naar de waddendijk bij de jachthaven en nu was overal al weer het water tot aan de dijk gekomen en stonden de vogels bij elkaar weer te wachten op het afgaande getijde.

We zijn hier lekker onderuit op de dijk in het gras gaan liggen en zagen in de verte de boot al weer aankomen vanuit Lauwersoog en besloten, toen de boot al een aardig srtukje dichterbij was gekomen, om het laatste stukje te gaan fietsen naar de haven en aan boord te gaan voor de terugreis.

Ook de boot voor deze overtocht terug naar het vaste land ging vol en onderweg werden we vergezeld door een paar meeuwen die boven de boot bleven hangen in de hoop nog wat voer te kunnen verzamelen.

We hebben een prima dag gehad en zo het laatse eiland bezocht welke we nog niet gezien hadden.

Jos