• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

Nadat vorig jaar Droopy overleden was had ik snel al een nieuwe kat in huis gehaald om Murphy te vergezellen en dat was Doetje (Umut) en hij was werkelijk een schot in de roos!

Ze waren erg snel aan elkaar gewend en gaan heerlijk met elkaar om in huis en onlangs kreeg ik het gevoel dat de tijd rijp begon te worden om weer naar 3 te kunnen gaan en dus eens op Marktplaats gekeken naar wat er nu op stond en al snel zag ik een paar mogelijke gegadigden voorbij komen en bij 1 kat zag ik een link naar Catrescue in Amersfoort en daar eens op de site gekeken en mijn oog viel meteen op de kater Viktor en diens uiterlijk en verhaal. Na even wat rondgelezen te hebben contact gezocht met deze organisatie voor informatie.

Je schrikt altijd weer als je sommige verhalen leest en foto's ziet van huisdieren die aan hun lot overgelaten worden en na een eerste mailcontact ook telefonisch contact gehad met Sonja van deze organisatie en na dit goede contact overgegaan tot de uiteindelijke keuze om Viktor te gaan adopteren en over te laten komen vanuit Cairo!

Ik heb in de loop der jaren al veel katten uit moeilijke situaties weten weg te halen en weer tot bloei te laten komen bij mij thuis, maar nog nooit vanuit het Buitenland en dat vind ik best wel weer spannend!

Zodra alles in Egypte geregeld is zal ik een seintje krijgen wanneer de kat op een vlucht binnen gaat komen en waar en hoe laat ik deze op zal kunnen gaan halen!

Eind december kreeg ik nog een korte update vanuit Cairo met de volgende foto:

Nog een paar weekjes wachten en dan komt hij naar Nederland toe!

Foto van begin januari, een paar dagen voor zijn vlucht naar Amsterdam!

Viktor en Taylor zijn onderweg naar SChiphol en ruim op tijd die kant op gegaan om mijn nieuwe vriendje op te gaan halen.

Daar komen ze aan!

De overdracht heeft plaatsgevonden en we gaan zo rijden naar huis. Onderweg in de auto heeft Viktor even een grote boodschap in de bak gedaan en die konden we thuis bevrijden uit de bak en na een kort rondje door het huis meldde hij zich op de eetkamertafel bij mij om kopjes te geven en nog geen paar minuten later ging hij rustig op schoot liggen en toen was hij net een kwartier bij mij in huis!

Wat een gemakkelijke kat zeg!  Murphy en Doetje reageerden precies zoals ik verwacht had en dus totaal geen probleen in huis deze eerste avond en nacht.

een volledig geslaagde operatie dus!  Nu lekker aansterken en zijn vacht weer laten groeien en dan heb ik weer een kanjer van een kat erbij in huis!

Viktor april 2019. Na een spannende fase medio februari, waar het ineens erg slecht met hem ging, gaat alles nu weer goed en vermaakt hij zich best in huis en in de tuin, vooral samen met Doetje.

Het luie apparaat slaapt graag op bed en als hij het koud krijgt gaat hij lekker deels onder het dekbed liggen.....