• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Algemeen

Op vakantie gaan is altijd leuk en waar de ene graag in een tentje op de heide bivakkeert of op een warme bestemming in de zon ligt ga ik zelf het liefst naar Canada!

Omdat het niet goedkoop is om daar heen te gaan voor meerdere weken probeer ik dit 1x in de 2 of 3 jaar te doen en in de jaren daartussen dichterbij huis te blijven en door te kunnen sparen.

Waarom Canada?

Mijn vader was een simpel en rechtlijnig mens en was van mening dat alles wat Duits was dan ook slecht was, want die hadden ons land in 1940 bezet en dat alles wat uit Canada kwam wel goed moest zijn, want die hadden de Duitsers ons land in 1945 er weer uit gejaagd…..
In elke tak van sport was mijn vader altijd voor de Canadezen en nooit voor de Duitsers…..
Als jong kind krijg je dit mee en dat blijft voor altijd bij je. Op de lagere school moesten we een werkstuk maken over een ander land en dat werd, natuurlijk, Canada en daar was mijn eigen interesse in dit land dan ook mee begonnen en dat is vele jaren blijven sluimeren. Mooie natuurseries en films allemaal opgezogen in de jaren en dan begint ook de wens te spelen om daar zelf eens heen te gaan, maar de middelen om dit te doen waren daarvoor niet ( voldoende ) aanwezig en dus bleef deze wens lang onvervuld. Met mijn overgang in 2007 vanuit het winkelwezen naar een baan in de luchtvracht op Schiphol kwam ik ineens wel in die positie en kon het sparen gaan beginnen. In 2008 zuinig geleefd en de extra inkomsten ten opzichte van de jaren ervoor gespaard en eind 2008 de knoop doorgehakt en de eerste Canada reis gaan plannen en met wat lokale hulp gepland en geboekt. 18 Dagen door West Canada met een huurauto en overnachtingen in afwisselend hotels, motels en cabins geboekt en op 25 Augustus 2009 eindelijk in het vliegtuig gestapt naar Vancouver om de droom te gaan beleven!
De vakantie is een geweldige belevenis geworden en met tranen in mijn ogen weer het vliegtuig ingestapt op 11 september, want het voelde als heel onrechtvaardig dat ik alweer naar huis moest…..
Eenmaal thuis was het voor mij duidelijk dat het sparen voor de tweede reis meteen weer moest beginnen en dat in 2011 er weer een reis in de planning zou moeten komen en zo is het ook gegaan.
Nu wetend hoe je een hele reis samen moet stellen en in moet vullen heb ik het helemaal zelf gedaan en alles geboekt en geregeld en op 7 Juni 2011 zat ik weer in het vliegtuig naar Vancouver en nu voor een trip van 24 dagen en ook deze was weer voorbij voordat ik het wist………
De laatste avond zat ik in een hotelkamer in Calgary, vlak bij het vliegveld en met zicht op de skyline van Calgary, te genieten van de ondergaande zon met de Rockies op de achtergrond en ook nu was ik al weer vastbesloten om terug te keren in 2013 en er een nog langere trip van te gaan maken. 2013 moest een trip gaan worden in het najaar met de zalmtrek als rode draad en op 7 September 2013 zat ik dus weer in het vliegtuig terug naar “huis” en nu voor 28 dagen en dit is mijn mooiste vakantie ooit geworden en zal moeilijk te verbeteren zijn vrees ik, maar ik zal het echt wel gaan proberen!
Gezien mijn drukke werksituatie was er in 2015 geen mogelijkheid tot het inplannen van reis nummer 4, maar 2016 was reeds gereserveerd om het kwartet vol te gaan maken. Vanaf 2008 ook actief mee gaan doen op de diverse Canada fora en daar mijn eigen plekje weten te vinden te midden van andere Canada liefhebbers en aldaar woonachtigen die dezelfde liefde delen voor dit geweldige land.

Het geeft mij een bevoorrecht gevoel om mijn opgedane kennis en liefde voor dit geweldige land te mogen delen en ondertussen van anderen weer veel bij te leren en dat te kunnen gaan gebruiken voor mijn volgende Canada reis, want die gaat er ongetwijfeld weer komen in 2018 en dan weer in ongeveer 2021.

Vakantielijst van de afgelopen jaren en de voorlopige planning:

2009: Canada - 18 dagen

2010: Lesbos - 8 dagen

2011: Canada - 24 dagen

2012: Azoren - 11 dagen

2013: Canada - 28 dagen

2014: Skiathos - 8 dagen

2015: Corfu - 8 dagen

2016: Canada - 27 dagen

2017: IJsland - 15 dagen

2018: Canada - 23 dagen

2019: Madeira - 8 dagen

2020: Hurtigruten - 12 dagen  /  wegens Corona niet doorgegaan

2021: Hurtigruten - 12 dagen  /  wegens Corona niet doorgegaan

2022: Hurtigruten - 12 dagen  /  derde poging!

Jos