• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

Hurtigruten 2020/2021 Noorwegen

In principe wilde ik in 2019 deze reis al gaan doen, maar de offertes die ik kreeg om alleen deze reis te gaan ondernemen vond ik gewoonweg te duur en zag er dus van af en koos om Madeira van de bucketlist af te gaan strepen en deze reis te gaan boeken. Na thuiskomst van deze mooie reis begon het toch weer aan mij te trekken en ondertussen begon ook Groenland steeds meer naar de voorgrond te treden en ben ik bezig gegaan met beide bestemmingen om deze verder uit te gaan werken. Kameraad Gerard bood ineens aan mee te willen als ik zou besluiten de Hurtigruten te gaan doen en dus een avond rond de tafel gaan zitten en mijn voorbereidingen samen doorgesproken en tot een gezamenlijk plan gekomen. We hebben een afvaartdatum uitgezocht en die ook gekoppeld aan een van de kleinere schepen van deze rederij en we gaan de volle 12 dagen meevaren op de MS Vesteralen in 2020!

We gaan de klassieke tour doen en hebben ook al een verlanglijstje met excursies voor onderweg opgemaakt.

We willen graag kijken of we de volgende excursies allemaal kunnen gaan doen onderweg:

Dag 2B-Geiranger en Molde busrit
Dag 3G-Kayakken in Trondheim
Dag 4A-Boottocht Svartisen gletsjer
Dag 5C-Bezoek Huskyfarm
Dag 6B-Vogel boottocht Stappan nature reserve
Dag 7H-King Crab - mee met een crabvisser en crab eten
Dag 8I-Zomeravond boottocht middernachtzon
Dag 9B-C combinatie-Boottocht Lofoten en Zeearend safari
Dag 10B-Boottocht door Vega Archipel
Dag 11C-Boottocht Atlantershavn
We gaan al deze excursies in elk geval reserveren en kunnen aan boord nog bepalen welke we wel en niet gaan doen.

We hebben er ontzettend veel zin in en moeten nu alleen nog een half jaar wachten op onze vertrekdatum in de zomer van 2020.
Ondertussen nog wat meer inlezen in het geheel en het strijdplan voor deze onderneming opstellen.

We gaan!

We waren er al bang voor en hielden hier al rekening mee, maar toch ben je even van slag als je leest dat de regering van Noorwegen besloten heeft om de lockdown te verlengen van 21 mei naar 15 juni.
Dit betekend dus dat onze vakantie geen doorgang kan gaan vinden, want wij zouden op 1 juni gaan vertrekken.

Als gevolg van het langer gesloten houden van de grenzen kon zowel de Hurtigruten zelf als ons reisbureau niets anders meer doen dan onze reis annuleren. We gaan deze reis 1 op 1 doorzetten naar 2021 en hopen dan in dezelfde tijd van het jaar de reis alsnog te kunnen gaan maken. Misschien dit najaar nog een weekje weg, maar anders een jaartje niet. Het is niet anders.

Update december 2020:
De boeking staat weer vast en de hut is ook gekozen.
Het is nu hopen op een werkend vaccin en een terugkeer naar "normaal" in 2021, zodat we alsnog kunnen gaan varen.
We weten al wel zeker, dat als het niet mogelijk is om ook in 2021 deze reis te kunnen gaan maken, we deze zullen gaan annuleren en niet nogmaals op zullen gaan schuiven.
Dan wordt het zo goed als zeker kijken of er nog wat mogelijk is in Canada in het najaar van 2021, of eventueel Groenland.
Fingers crossed!

In het voorjaar van 2021 werd het duidelijk dat we ook dit jaar niet zouden kunnen gaan vertrekken en toen we het bericht kregen dat we niet konden vertrekken kregen we wederom de keuze om een jaar door te schuiven, of te gaan annuleren. Na overleg tussen Gerard en mijzelf hebben we besloten tot annulatie over te gaan.
Erg spijtig, maar na het terugkrijgen van het geld hebben we daar ieder een nieuwe fiets voor gekocht; een goede herbesteding van het geld dus!