• Header Jos 1
  • Header Jos 2
  • Header Jos 3
  • Header Jos 4
  • Header Jos 5
  • Header Jos 6
  • Header Jos 7

foto-jos.nl

  Home

in januari zat ik al te genieten van de eerste zonnestralen buiten in de tuinkamer en van daaruit te kijken naar het ijs in de vijver en kreeg toen het idee om een paar kweekbakken neer te gaan zetten en eens te kijken of ik wat dingen kon laten groeien dit voorjaar en dus naar het tuincentrum gegaan voor een paar balkonbakken, aarde en zaadjes en dus aan de slag gegaan!

In bak 1 zitten de aardbeien zaadjes en in bak 2 de parika zaadjes en nu maar afwachten wat er gebeuren gaat.

Van de 2 zakjes paprika zaadjes kwamen er maar plantjes uit 1 zakje op en deze de andere zaadjes niks en ook lang niet alle aardbeien zaadjes kwamen op, maar we gaan door met wat we hebben

Een aantal weken na de opkomst van de paprikaplantjes deze over gezet in een grotere bak en deze groeien nu lekker door

ook de aardbeien plantjes over gezet naar ruimere behuizing in de tuinkamer.

De aardbeien gingen heel snel doorgroeien en al veel uitlopers produceren en die ga ik genruiken voor het vervolg en op de koude grond planten buiten de hut.

Ondertussen ook 4 bloemkolenplantjes gekocht en geplant en ook eens kijken hoe deze het gaan doen

Deze bloemkolenplantjes pakten het erg snel op en zijn in korte tijd al een stuk groter geworden en nu maar hopen op de komst van de bloemkolen vanuit het hart van de plant.

Het is nu medio juli en ik kan elke dag 1 broodje met verse aardbeien eten zo uit de eigen kas en de eerste paprika's beginnen te groeien aan de plantjes en daar moet ik dus nog even op wachten. ook de bloemkolen gaan nog even wat tijd in beslag nemen, maar met al deze warme dagen groeit alles prima en gaan we het verder zien. Wordt vervolgd.

 

De parika's groeien ook lekker door in augustus